Over Zee van Kunst

zee van kunstZee van Kunst Kunst kijken, inspiratie op doen, cadeautje kopen of een workshop volgen. Allemaal mogelijk bij Zee van Kunst in Hollum op het wadden eiland Ameland. Expositieruimte met betaalbare kunst en winkel met originele producten die je niet overal tegenkomt. Een plek dat je het gevoel geeft van ‘thuis komen’. Aan een van de lange tafels discussiëren met een ‘vreemde’ over een kunstwerk onder het genot van een kop koffie. Even bijkomen van een lange fiets- of wandeltocht door gewoon even langs te rekken met betaalbare ontwerpen te schuifelen.

Prachtige ansichtkaarten met bijzondere afbeeldingen van Ameland. Bekende plekken die er ineens anders uitzien. Zelf inspiratie opdoen. Of misschien heb je ineens zin om zelf te schilderen in je vakantiewoning maar je hebt geen doek meegenomen. Ook dan kun je bij galerie/winkel Zee van Kunst terecht.

Flexibel, open, toegankelijk,  groot en klein werk en werk van kunstenaars, ontwerpers en fotografen uit alle windstreken.

Galerie / winkel Zee van Kunst

Oranjeweg 13c
9161 CB Hollum
tel. 06.23471249
info@zeevankunst.com 
www.zeevankunst.com

In het paasweekend 2014, 19 en 20 april, is bij Zee van Kunst te Hollum OPEN HUIS! Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. In dat weekend zal de galerie/winkel voor het eerst ‘echt’ open zijn. De start van komend seizoen!

Tijd en ruimte

Galerie/winkel Zee van Kunst wil mensen de tijd en ruimte geven eens rustig te kijken naar de originele producten en de verscheidenheid aan werk (schilderijen/fotografie/ontwerpen). Kunst is een ruim begrip. Bij Zee van Kunst kan gediscussieerd worden over ‘wat kunst  is’ of kan en mag zijn. Door een brede kijk op kunst hoop ik een diversiteit aan kunstenaars, fotografen en ontwerpers onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Het publiek, de kijker kan zelf bepalen van zij mooi vinden.

Thema Zee & Strand

Aangezien galerie/winkel Zee van Kunst te Hollum op Ameland pas net van start gaat zal het komende jaar in het teken staan van ontwikkeling, schuiven en schaven en vooral aan de slag gaan met, hopelijk, veel feedback. Kunst, koffie en thee, zelf gebakken brood (per dag maar een beperkte hoeveelheid), kunstboeken om in te kijken, originele boeken (ook Duits- en Engelstalig) om te kopen, de tijd nemen, bijzondere etenswaren (bijna allemaal met thema ‘zee en strand’), workshops.

Nathalie van Barneveld

Galerie/winkel Zee van Kunst wordt gerund door Nathalie van Barneveld. Sinds jaar en dag geïnteresseerd in kunst, schilderen, fotografie, lezen en gewoon kijken naar dingen. In 1992/1993 toegelaten op de Kunstacademie van Kampen. Heel lang niets met en in ‘de kunst’ gedaan. Maar sinds twee jaar fulltime aan het werk om zich te ontwikkelen als illustrator, kunstenaar, fotograaf en auteur.

In 2013 is het kinderboek ‘Litepit en Kikelnoot aan zee’ (ISBN 978-90-820685-1-1) uitgebracht in eigen beheer. Met illustraties en tekst van Nathalie van Barneveld.

Door de Kunstmaand commissie, die elk jaar in november de kunstmaand op Ameland organiseert gevraagd om deel te nemen aan de organisatie van de kunstmaand 2014.